Aktiviteter

1 Kvistli Islandshester Hestegård/ridesenter

Gjestene våre kan velge å ha rideferie med opphold på gården og rideturer hver dag ut herfra, eller de kan dra på ulike tematurer med overnatting i fjellet. Rideferie med gården som base passer for alle og vi deler inn i grupper etter erfaring og nivå. Tematurene varierer i vanskelighetsgrad og er noe for enhver smak. Om du er på rideferie med gården som base eller om du skal på en tematur så er overnatting og måltider inkludert i prisen.

Tlf: 924 62 635 / 920 37 398 - www.kvistli.no - post@kvistli.no


2 Elgsafari

Foto: Bjørn Brendbakken

med jeger og naturfotograf Bjørn Brendbakken.
Tlf. 913 46 096 - b-brendb@online.no4 Folldal Sykkelmekka

Sykkel - salg/rep/utleie

Tlf: 957 57 525
Ståle Støen
sstoeen@online.no


5 Rondane Utleie/Sollia Friluftsliv

kano-, sykkel-, hytteutleie.
Tlf: 62 46 08 33/905 92 734 - lavikinge@gmail.com


2 Grimsbu Turistsenter

Aktiviteter sommeren 2015
Grimsbu Klatretårn. Mandager fra kl 17:00 til 19:00.
Pris voksne 50,00/ Barn 25,00

Rolig kano/kajakktur: tisdager fra kl 14:00 til 19:00
Etter idylliske elva Folla. Dere blir kjørt ut til utgangspunktet
og padler til Grimsbu. Oppmøte Grimsbu Turistsenter.
Varme klær trengs.
Pris kr 250,00 pr person. Barn kr 125,00

Paintball: Torsdager fra kl 18:00
Fartsfylt og spennende opplevese på våre paintballbane.
Pris kr 350,00 pr person.

Tlf: 62 49 35 29 - www.grimsbu.no post@grimsbu.no


3 Kvebergsøya - hestegård/ridesenter

Vi tilbyr gardsferie der du kan være med på slåttonn, hesjing og innkjøring av høy, samt ride- og kjøreturer med våre stødige hester. Du kan nyte roen og den naturlige stillheten, delta i det daglige stellet av dyrene og driften på garden og i skogen.
Tlf: 952 41 571 / 416 13 941 - www.kvebergsoeya.com post@kvebergsoeya.com


6 Folldal Gruver

Museum, nasjonalparksenter og guiding i gruveområdet
Ved Folldal Gruver kan du bli med på en togtur inn i gruva, du kan besøke museet, eller ta en tur innom utstillingen som er der akkurat da du er på besøk. Du kan også gå kulturstiene som blant annet gir innblikk i produksjonen og de sosiale forholdene ved gruva.
Tlf: 62 49 05 05 www.folldalgruver.no post@folldalgruver.no


16 Hjerkinn Fjellstue

Hestegård/ridesenter/moskussafari/Kano

Vi har turer for nybegynnere og erfarne ryttere, barn og voksne. Aldersgrense 10 år. Hver dag deler vi oss i mindre grupper etter erfaring/ønske om fart, så alle får maksimalt utbytte av rideturen.

Du får stelle og sale hesten din selv, og ri både tølt, trav og galopp, om du vil. Velg mellom 1/2-dagstur, heldagstur, 2-, 3- eller 6-døgns opphold.

Vi rir over vidder, bestiger topper med utsikt over Rondane og Dovrefjell, krysser elver og følger koselige stier gjennom bjørkeskogen. På lørdagene rir vi inn i moskusens rike, for å se etter moskus, villrein og hester på fjellbeite.

Kano- og båtutleie på Hjerkinndammen, kr 150.-/dag, inkl flytevester.
Sykkelutleie, kr 200.-/dag, inkl hjelm

Hundekjøring vinter :
Du får kjøre din egen hundeslede, trukket av 4-6 arbeidsvillige og glade Alaskan Husky's. Du får opplæring før turen og blir deretter guidet gjennom de vakreste fjell, med utsikt til både Dovre og Rondane. Sesong desember til april.

Tlf: 61 21 51 00 www.hjerkinn.no | booking@hjerkinn.no


5 Rondane rast og info AS

Foto Jiri Havran Statens vegvesen

Informasjon om turer og aktiviteter. Kanoutleie.
Strømbu er vegvesenet sitt signalanlegg ved Nasjonal turistveg Rondane. Takterrassen har benker og sitteplasser, og flott utsikt til toppene i Rondane, til elva og til et landskap du kan lese tydelige istidsspor i. Inne finn du turistinformasjon, kiosk, lokal bakst og håndverk, varmestue med peis og spektakulær utsikt gjennom panoramavinduer.
Tlf: 941 60 954
rondane.rast@gmail.com

Nasjonal turistveg Rondane

ligger som en bortgjemt perle mellom Rondane nasjonalpark og Alvdal vestfjell. Vegen følger Atnavassdraget fra Sollia, gjennom Atndalen til Gruvebygda Folldal. Langs hele ruta ligger Rondane, De Blå Fjella, som en vakker og mektig bakgrunn på vestsiden av vegen. Norges nasjonalmaleri, Vinternatt i Rondane, av Harald Sohlberg, ble til etter at maleren i 1900 ble trollbundet av Rondanemassivet en gnistrende vinternatt.
Strekningen Enden- Folldal, langs Rv 27 er som en av 18 veier i Norge, valgt ut som Nasjonal Turistveg. Langs veien er det bygget spektakulære rasteplasser og stoppesteder tilrettelagt for opplevelser knyttet til naturen. Opplev utsikten fra Sohlbergsplassen, et helt spesielt arkitektonisk byggverk som smyger seg mellom trærne.
Her kan du nyte naturen i fred og ro, gå på oppdagelsesferd mellom gamle dyregraver fra steinalderen, bestige topper på over 2000m.o.h., oppleve det gamle gruvesamfunnet, smake deg gjennom en levende seterkultur, fiske i glassklare elver, padle eller ri, kjøre hund eller gå på ski.

Velkommen til de blå fjella.
Les mer aktiviteter og tilbud langs veien her... www.rondanevegen.no